07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Afyon’da akrabaların arazi kavgası: 1 ölü

Afyon’da akrabaların arazi kavgası: 1 ölü

AFYONKARAHİSAR'ın Çobanlar İlçesi'nde arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan kavgada, AFAD güvenlik görevlisi 30 yaşındaki Macit Yenel, kuzeni 17 yaşındaki Osman Bilal Kırkalı'yı tabancayla öldürdü.

Çobanlar İlçesi’nde oturan Osman Bilal Kırkalı ve kardeşi 15 yaşındaki Ertuğrul Kırkalı, dün akşam saatlerinde babasının amcasına ait tarlayı traktörle sürdükleri sırada yanlarına gelen kuzenleri 51 yaşındaki Hüseyin Yenel ile oğlu Macit Yenel, tarlada kendilerinin de hissesi olduğunu iddia ederek sürmeyi bırakmalarını istedi. Bu nedenle taraflar arasında tartışma çıkması üzerine iddiaya göre Hüseyin Yenel ve Macit Yenel, Kırkalı kardeşleri döverek tarladan kovdu.

PEŞLERİNDEN GİDİP ATEŞ ETTİ

Afyonkarahisar Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nda (AFAD) güvenlik görevlisi olan Macit Yenel, bir süre sonra 2 kardeşin peşinden gitti. Karşılıklı küfürleşmeler üzerine Macit Yenel, yanında taşıdığı tabancayla Kırkalı kardeşlere ateş etti.

Osman Bilal Kırkalı göğsüne isabet eden kurşunla yere yığılırken, Macit Yenel ve babası Hüseyin Yenel olay yerinden kaçtı. Kardeşinin haber vermesi üzerine gelen sağlık ekiplerinin müdahale ettiği Osman Bilal Kırkalı, ambulansla Çobanlar Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Buradan, Afyon Kocatepe Üniversitesi Ahmet Necdet Sezer Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne sevk edilen Osman Bilal Kırkalı, doktorların çabalarına rağmen yaşamını yitirdi.

Macit Yenel ise olaydan sonra suç aleti tabancayla polis merkezine gederek teslim oldu.

Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, (DHA)