07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Efe’nin okulunda hüzün vardı

Efe’nin okulunda hüzün vardı

AYDIN'ın Kuşadası İlçesi'nde, denizde kendisini bir şeyin ısırdığını söyledikten bir süre sonra fenalaşan ve kaldırıldığı hastanede doktorların müdahalesine rağmen yaşamını yitiren ortaokul öğrencisi 15 yaşındaki Mustafa Efe Ergen'in okulunda hüzün vardı. Karne sevinci buruk yaşanırken, arkadaşları Ergen'in sırasını çiçeklerle donattı.

Kuşadası Nermin Metin Akar Ortaokulu 8’İNCİ sınıf öğrencisi Mustafa Efe Ergen, dün öğleden sonra arkadaşlarıyla Kuştur Plajı’na giderek, denize girdi. Bir süre sonra Ergen, arkadaşlarına kendisini bir şeyin ısırdığını söyledi. Bunun üzerine arkadaşlarının sudan çıkardığı Ergen, “başım dönüyor” diyerek, fenalaşıp yere yığıldı. Arkadaşları ve çevredekiler, durumu 112 Acil Servis’e bildirdi. Sağlık ekipleri tarafından Ergen’e ilk müdahale olay yerinde yapıldı. Daha sonra Kuşadası Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Ergen, burada doktorların müdahalelerine rağmen şyaşamını yitirdi. Ergen’in cansız bedeni, kesin ölüm nedeninin tespiti için otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı.Yapılan otopsinin ardından cenazesi, dün yakınları tarafından alınan Ergen, Söke Bağarası Mahallesi Hürriyet Camisi’nde kılınan namazın ardından Kuşadası’ndaki Yeni Mezalık’ta toprağa verildi.

OKULUNDA HÜZÜN VARDI

Bugün karnesini alıp mezuniyet sevincini yaşayamadan, hayatının baharında yaşama veda eden Ergen’in okulunda hüzün vardı. Arkadaşlarını dün gözyaşları içinde toprağa veren Nermin- Metin Akar Ortaokulu 8’inci sınıf öğrencileri, mezuniyet sevincini buruk yaşayıp, Ergen’in sırasını çiçekle donattı. Arkadaşlarının ölümünü kabullenemeyen öğrencileri, öğretmenleri teselli etmeye çalıştı. Sınıflarda sessiz bir şekilde karneler dağıtıldıktan sonra, okul önünde sadece bayrak töreni yapıldı. Tüm kutlamalar iptal edildi.

Okul Müdürü Turgay Zehir, Mustafa Efe Ergen’in ailesi, arkadaşları ve tüm öğrencilere başsağlığı dileyip, “Bu yıl buruk bir karne töreni yaşıyoruz. Efe’nin tüm sevenlerine, ailesi, arkadaşları ve öğrencilerimize başsağlığı ve sabır diliyorum” dedi. Tören boyunca bir arkadaşı Mustafa Efe Ergen’in fotoğrafını taşıdı. İstiklal Marşı’ndan sonra öğrenciler sessizce dağıldı.

Latif SANSÜR/KUŞADASI (Aydın), (DHA)