07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Egzersiz hakkında doğru bilinen 5 yanlış

Egzersiz hakkında doğru bilinen 5 yanlış

İşte Business Insider dergisi tarafından yayımlanan doğru bilinen 5 yanlış.

Hızlı kilo vermek için en etkili yol spor yapmaktır

Egzersiz hakkında doğru bilinen 5 yanlış Yanlış. Yapılan araştırmalar, kısa zamanda sonuç almak istiyorsanız doğru beslenmenin spordan çok daha etkili olduğunu gösteriyor. Hızlı kilo kaybı için yapmanız gereken iki katı spor yapmak değil, beslenmenize dikkat etmek. Ancak uzun dönemde fit kalmak istiyorsanız düzenli egzersiz yapmak en az beslenme kadar önem kazanıyor.

Ağırlık çalışarak yağlarınızı kasa çevirebilirsiniz

Egzersiz hakkında doğru bilinen 5 yanlış Maalesef mümkün değil. Ağırlık kaldırmanın yağları kasa dönüştürmek gibi sihirli bir etkisi yok. Ağırlık çalışarak kas yapabilirsiniz, ama kaslarınız yağ dokusunun altında kalacaktır. Kasları görünür hale getirmek için yağlardan kurtulmanız gerekir.

Haftada 1-2 gün spor yaparak şekle girebilirsiniz

Egzersiz hakkında doğru bilinen 5 yanlış Rutgers Üniversitesi spor uzmanları haftada en az 3 gün belirli bir program dahilinde spor yapmanız gerektiğini söylüyor ama daha da önemlisi her gün hareket etmenizi öneriyor. Kısa tempolu yürüyüşler, merdiven çıkmak gibi basit günlük fiziksel aktiviteler yaptığınız diğer idmanları daha etkili kılıyor.

Fit olmak istiyorsanız maraton koşmak gibi uzun kardiyo antremanları yapmanız gerekir
Egzersiz hakkında doğru bilinen 5 yanlış İyi haber fit olmak için illa maraton koşmanız gerekmiyor! Yapılan araştırmalar çok hızlı ve zorlayıcı tempoda yapılan kısa egzersizlerin, uzun süreli sabit tempo egzersizler kadar faydalı olabileceğini gösteriyor. Haftada 1 saatten az ama zorlayıcı tempolarda koşanlarla, 3 saatten fazla koşanlar arasında bir karşılaştırma yapılmış ve her iki grubun da kalp sağlığı açısından aynı oranda fayda gördükleri tespit edilmiş.

Sporu bıraksanız bile en az 2-3 hafta kas kaybınız olmaz

Egzersiz hakkında doğru bilinen 5 yanlış Ne yazık ki sporu bıraktıktan sonra 1 hafta içinde çok emek vererek yaptığınız kaslar zayıflamaya başlıyor. Bu yüzden düzenli spor yapmanız önemli.