Antalya'daki özel bir bankada müşteri hesabını boşalttığı iddiasıyla aranırken İzmir polisine teslim olan müşteri ilişkileri yöneticisi ve eşi, Antalya'dan gelen Mali Büro ekiplerine teslim edildi.
İZMİR -Antalya'daki özel bir bankada müşteri hesabını boşalttığı iddiasıyla aranırken İzmir polisine teslim olan müşteri ilişkileri yöneticisi ve eşi, Antalya'dan gelen Mali Büro ekiplerine teslim edildi.
Bankacı F.E. ile eşi S.E. saat 04.00'te polislerce İzmir'den Antalya'ya götürüldü.
OLAYIN GEÇMİŞİ Özel bir bankanın Antalya il merkezindeki şubesinde müşteri ilişkileri yöneticisi olarak görev yapan F.E (35), 11 Kasım tarihinde, ABD'de yaşayan müşterisinin banka şubesine gelmesi üzerine, rahatsızlandığını söyleyerek bankadan ayrılmış, bir daha işe dönmemişti. Genç kadının evine gitmemesi üzerine yakınları polise kızları F.E. ve eşi S.E'ye ulaşamadıklarını bildirerek, kayıp ihbarında bulunmuştu.
Antalya polisi, banka çalışanı ve eşinin kaybolması üzerine geniş çaplı soruşturma yürütürken, F.E'nin çalıştığı bankada da inceleme başlatılmıştı. Banka müfettişlerinin incelemesi sırasında F.E'nin işlem yapmaya yetkili olduğu hesaplardan birinin içinin boşaltıldığı tespit edilmişti. Hesap sahibinin ABD'de yaşayan Türk müşteri M.T. olduğu, M.T'nin 11 Kasım 2008 tarihinde banka şubesine gitmesiyle 1 milyon 357 bin dolarlık zimmet ortaya çıkmıştı.
Müşterinin hesabından sorumlu F.E. hakkında, banka yetkililerince Antalya Cumhuriyet Savcılığı zimmet iddiasıyla suç duyurusunda bulunulmuş, savcılık da soruşturma başlatmıştı.
Aranan F.E. ile eşi S.E., dün İzmir Kaçakçılık Organize Suçlarla Şube Müdürlüğüne teslim olmuştu. (A.A)
Herkese birşeyler düşüyor. Arsadan bir trilyon götürenimi ararsın, narenciye yerine 80 kilo eroin ihrac edeni mi ararsın.Bu garipte kendine göre bir yol tutturmuş ama ? Yüksek mevkiler de arkası yok herhalde.