07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Gezi anmasına polisten müdahale

Gezi anmasına polisten müdahale

GEZİ olaylarının 3'üncü yıldönümü nedeniyle Antalya’da düzenlenen etkinlik sırasında polis, gruba müdahale etti.

Cumhuriyet Meydanı’nda çeşitli siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri üyeleri ve bazı vatandaşların katıldığı anma töreni, basın açıklamasıyla başladı. Açıklama sırasında Gezi olayları sırasında hayatını kaybeden Mehmet Ayvalıtaş, Ethem Sarısülük, Abdullah Cömert, Ali İsmail Korkmaz, Hasan Ferit Gedik, Medeni Yıldırım, Ahmet Atakan ve Berkin Elvan’ın fotoğrafının bulunduğu ‘Yaşasın Gezi Direnişimiz’, ‘Bu daha başlangıç, mücadeleye devam’ yazılı pankart ve dövizler de taşındı.

Açıklama sonrasında ise grup meydanın hemen yanındaki küçük amfitiyatro yanında müzik dinletisi ve film gösterimi yapmak istedi. Kısa süren müzik dinletisi sırasında Cumhuriyet Meydanı’nda iki TOMA konuşlandırıldı ve çevik kuvvet polisleri hazırlandı. Gruba polis tarafından iki kez anonsla, açıklama sonrası yapılan etkinliklerin yasal olmadığı ve grubun dağılmaması halinde müdahalede bulunulacağı uyarısı yapıldı.

Grup dağıldığı sırada sloganlar atılmaya başlandı ve Attalos Meydanı’nda tepki gösteren bazı vatandaşlarla arbede yaşandı. Arbede sonrası çevik kuvvet ekipleri biber gazıyla gruba müdahale etti. Müdahalede çok sayıda vatandaş biber gazından etkilendi. Gözaltıların da olduğu müdahale sonrası grup dağıldı.

Mehmet ÇINAR – Yusuf ÜNAL/ANTALYA, (DHA)