07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Hasan Akkuş yeniden seçildi

Hasan Akkuş yeniden seçildi

Akkuş: 'Tüm ülkelerin oyunu alarak tekrar seçilmek mutluluk verici"

Avrupa Halter Federasyonu’nun (EWF) seçimli kongresi Norveç’in Forde şehrinde yapıldı.
Yapılan seçimde 38 ülkeden 91 aday Avrupa Halter Federasyonu’nun Yönetim Kurulu ve diğer kurullarını seçilebilmek için sandığa gitti.
Geride bırakılan dört yıllık dönemde Avrupa Halter Federasyonu Genel Sekreterlik görevini üstlenen Hasan Akkuş, aynı görevine devam etmek için aday oldu.
Uluslararası Halter Federasyonu Başkanı, diğer Kıta ve Bölgesel Federasyonların temsilcilerinin de bulunduğu seçimler yaklaşık 7 saat sürdü.
Eski Halter Federasyon Başkanı Hasan Akkuş, genel sekreterlik seçimlerinde tüm ülkelerin oyunu alarak yeniden Avrupa Halter Federasyonu Genel Sekreterliğine seçildi.
Aynı seçimlerde Avrupa Halter Federasyonu Başkanlığı için İtalya’dan aday olan Antio Urso 28 ülkenin oyuyla tekrar Başkanlığa seçildi.
Avrupa Halterine yön veren Doç. Dr. Hasan Akkuş, bu görevi en iyi şekilde yapmaya çalışacağını belirterek şöyle konuştu: “2012 yılından bu zamana kadar Avrupa Halter Federasyonu’na pek çok yenilik getirdiğimizi ve yoğun olarak çalıştığımızı söyleyebilirim. Bu çalışmalarının karşılığını da kongrede bütün ülkelerin oyuyla almış olmanın mutluluğunu yaşıyorum.”
MEHMET ALİ ŞAHİN’E ÖZEL ÖDÜL
Seçimden önce yapılan Avrupa Halter Federasyonu son yönetim kurulu toplantısında konuşan Doç. Dr. Hasan Akkuş delegasyona 2005-2013 yılları arasında Türkiye Halter Federasyonu Başkanı olarak görev yaptığı dönemde 6 kez Uluslararası nitelikte organizasyonu Türkiye’de yaptıklarını söyledi. Görev yaptığı süreçte Spordan Sorumlu Bakan ve Meclis Başkanı görevlerinde bulunan Mehmet Ali Şahin’in Dünya Halterine katkı sağladığını anlatan Akkuş, “Avrupa Halter Federasyonu Yönetim Kurulu, oy birliği ile bu hizmetlerinden dolayı Sayın Mehmet Ali Şahin’e Avrupa Halter Federasyonu’nun en büyük nişanı olan ‘Gold Collar for Sporting Merit’ in sunulmasına karar verdi. Hazırlanan Nişan, Sayın Mehmet Ali Şahin’in katılımıyla kendilerine takdim edilecek” diye konuştu.
Öte yandan Avrupa Halter Federasyonu, yeni seçilen yönetim kurulu üyelerinin ilk toplantısını Haziran ayı başında İstanbul’da yapmayı kararlaştırdı.

Ercan ATA/ANKARA,(DHA)