07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Kongre Benim Arzu Ettiğim Bir Şey Değildi!”
“Kongre Benim Arzu Ettiğim Bir Şey Değildi!”

“Kongre Benim Arzu Ettiğim Bir Şey Değildi!”

Saray darbesiye başbakanlıktan ayrılan ve kongre kararı alan Ahmet Davutoğlu, AKP kongresinde mesaj dolu bir veda konuşması yaptı. Davutoğlu, “Yeni bir kongre için karşınıza çıkmak benim arzu ettiğim bir şey değildi. Bu durumun sizin ve milletimizin mahşeri vicdanında yarattığı rahatsızlığın da farkındayım” dedi. 

İşte Davutoğlu’nun konuşmasından satırbaşları;

“Akpart’yi Yüzde 49 ile yeniden iktidara taşıdık”

 

– Hamdolsun ki ilk günkü sözümüzde durduk ve omuzumuzdaki emaneti büyük bir onurla üstlendik. O günden bugüne sizinle birlikte üç kongre, iki genel seçim yaptık. 7 Haziran’la 1 Kasım arasında Türkiye’de hiç yaşanmamış bir seçim hükümetini başarıyla yürüttük.

1 Kasım seçimlerinde, bugünden sadece 6 ay önce büyük bir zafere imza atarak, yüzde 49,5 oy ve 24 milyon seçmenle partimizi iktidara taşıdık. Bu başarıya sizlerle birlikte yürüdük.

“AK Parti asla bir zümrenin partisi olmamıştır, olmyacaktır”

Allah bizi vefalı olanlarla beraber eylesin. Allah bizleri vefa yolundan ayırmasın. Bu harekette hiçbirimiz vazgeçilmez değiliz ama bu hareketin vazgeçmeyeceği değerleri vardır. AK Parti asla bir zümrenin partisi olmamıştır, olmayacaktır.

“Yeni bir kongre için karşınıza çıkmak benim arzu ettiğim bir şey değildi”

Bugün yeni bir dönüm noktasına gelmiş bulunuyoruz. Bu konuşmak benim için kolay değil. Daha önce 2 kez sizlerle birlikte olduğum bu salonda, yeni bir kongre için karşınıza çıkmak benim arzu ettiğim bir şey değildi. Bunun sizin vicdanınızda da rahatsızlığa neden olduğunun farkındayım. Görevi devretmemin yegane gerekçe AK Parti hareketinin birliğinden duyduğum endişedir. Türkiye’nin kaderi ile özdeşleşen AK Parti’nin birliği, bütünlüğü her şeyden önemlidir. Allah’a tevakkül ettik ve emaneti sizlere devrediyoruz.