07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Program Dini Bir Nitelik Taşımıyordu”
“Program Dini Bir Nitelik Taşımıyordu”

“Program Dini Bir Nitelik Taşımıyordu”

Tayyip Erdoğan, Muhammed Ali’nin cenaze programını yarıda bırakarak Türkiye’ye dönmesinin gerekçesini açıkladı. Erdoğan, “cenaze namazını da eda etmiş olmamız hasebiyle, Cuma günkü programa kalmaya gerek duymadık” dedi.

Efsane boksör Muhammed Ali’nin cenazesi için ABD’nin Louisville kentinde bulunan Tayyip Erdoğan, tüm istekleri reddedilince programını yarıda kesip geri dönmek zorunda kalmıştı.

Erdoğan kabe örtüsünün bir parçasını Muhammed Ali’nin tabutun üzerine koymak isteyince “Biz sonra koyarız” yanıtını aldı. Bu duruma çok bozulan Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in Kuran okuma isteği de geri çevrilince  programını yarıda keserek dönme kararı almıştı.

Tayyip Erdoğan kendi ağzından erken dönüşün gerekçesini açıkladı ama bu aksaklıkları dile getirmedi.

İşte Erdoğan’ın o açıklaması;

“Cuma günkü program dini bir nitelik arz etmiyordu”

“Cuma günkü programın dini bir nitelik arz etmediğini gördük. Hatta o programdan önce defin işleminin olup olmayacağı bile belli değildi. Perşembe günü cenaze namazını da eda etmiş olmamız hasebiyle, cuma günkü programa kalmaya gerek duymadık”

“Biz dini vecibemizi yerine getirmek için gitmiştik”

“Bizim buraya gelişimizdeki birinci neden, dini vecibemizi yerine getirmekti. Dini törenden sonra orada yapılacak merasim netleşmemişti. Geldiğimiz ana kadar da bu program net değildi. Buraya ulaştıktan sonda dahi programda çok sık değişiklikler yapıldığını gördük.

“Siyasi liderler oarada olsaydı ikili görüşmeler için kalırdık”

Siyasi liderlerin katılımına dair bir şeyden de söz edilmedi. Böyle bir şey olsa kalıp ikili temaslarda da bulunma imkânı olabilirdi. Bu da olmadığı için dönmenin daha isabetli olacağını düşündük. “Ülkemiz hassas bir dönem içerisinde, orada fazlasıyla yapılacak işlerimiz var. Cuma’yı beklemeden dönmeyi tercih ettik”.