07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Rus anne ve çocukları noel partisinde eğlendi

Rus anne ve çocukları noel partisinde eğlendi

RUSYA Dostluk ve Kültür Derneği üyeleri ve çocukları, Antalya Akvaryum içersindeki Kar Dünyası'nda düzenlenen yılbaşı etkinliğinde bir araya geldi.

Rus anne ve çocuklarının katıldığı etkinlikte Noel Baba ile Noel Anne’yi canlandıran animatörlerin eşliğinde eğlenen Rus çocuklara, anneleri eşlik etti. Her yıl geleneksel olarak yılbaşı etkinliğini düzenlediklerini belirten Rusya Dostluk ve Kültür Derneği Başkanı Marina Sorokina, “Antalya’da yaşayan Ruslarız. Noel Baba nerede yaşıyorsa orada da kar vardır. Biz de yılbaşı etkinliğimizi Kar Dünyası’nda yapma kararı aldık. Dernek üyeleri ve çocuklarını burada bir araya getirdik. Çocuklar buz pistinde anneleriyle kaydı, kartopu oynadı” dedi.

RUS- TÜRK DOST DEĞİL KARDEŞ

Rusya ile Türkiye arasındaki uçak krizinin Antalya’da yaşayan Rusları etkilemediğini de sözlerine ekleyen Sorokina, “Antalyalılarla, Türklerle hiçbir sorunumuz yok, onların da bizimle yok. Hiç kötü davranan olmadı. Rus ve Türk halkı artık birbirine kaynaşmış iki toplum. Kısa zaman içinde bu kriz aşılmalı ve eskiye dönülmeli. Antalya’da yaşayan Rus aileler var, Rus- Türk aileler var. Burada herkes mutlu yaşıyor” diye konuştu. Krizin ilk günlerinde Rus vatandaşların biraz panik olduğunu vurgulayan Sorokina, “Türklerin Ruslara karşı iyi davrandıklarını görünce korkuları geçti. Biz artık dost değiliz, kardeşiz. Türk ve Rus halkı için dostluk lazım, kardeşlik lazım” dedi.

RUS ANNEDEN ‘KRİZİ ÇÖZÜN’ İSTEĞİ

13 yıl önce evlenerek Antalya’ya yerleşen Svetlana Erözgen ise yılbaşı eğlencesine kızı Margarita ile birlikte katıldı. Tercüman olarak çalıştığını, boş zamanlarında ise spor yaptığını belirten Erözgen, Rusya ile Türkiye arasındaki krizin iki ülke vatandaşlarını etkilediğini söyledi. Her iki ülke hükümetinin sorunu aşmaları gerektiğini vurgulayan Erözgen, “Rusya’da akrabalarımız, arkadaşlarımız var. Bu durum ülke vatandaşlarını etkiliyor” dedi.

İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA)