07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Semra Özal: Kıymetini sonradan anladılar

Semra Özal: Kıymetini sonradan anladılar

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal için vefatının 23. yıl dönümü nedeniyle Topkapı'da bulunan Anıt Mezar'da anma töreni düzenlendi.

17 Nisan 1993 yılında hayatını kaybeden 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal mezarı başında devlet töreni ile anıldı. Törene Turgut Özal’ın eşi Semra Özal, oğulları Ahmet ve Efe Özal, torunları, diğer aile üyelerinin yanı sıra; Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, İstanbul Valisi Vasip Şahin, sevenleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“AMA KIYMETİNİ SONRADAN ANLADILAR”

Rahatsızlığı nedeniyle törene tekerlekli sandalyeyle katılan Semra Özal, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Özal’ın ölümünün üzerinden 23 sene geçtiğini ifade eden Semra Özal, bir muhabirin “Anlaşılabildi mi?” sorusuna, “Herhalde sonradan daha iyi anladılar” dedi. Çok konuşmak istemediğini ve rahatsız olduğunu söyleyen Semra Özal, “Türkiye onu arıyor mu?” sorusuna ise, “Türkiye’de arıyor dünya da arıyor. Siz aramıyor musunuz. Sizin aradığınız gibi millette arıyor onu. Ama kıymetini sonradan anladılar” diye konuştu.

Özal’ın hayatı hakkında yapılan sunumun ardından mezarı başına Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga tarafından çelenk bırakıldı. Ardından saygı duruşunda bulunuldu. Törene katılanlar daha sonra Özal ailesine taziyelerini sundu. Tören, Kuran-ı Kerim okunmasının ardından sona erdi. Törenin ardından vatandaşlar, Özal’ın mezarı başında dua etti. Ayrıca anıt mezar girişinde lokum ve gül suyu dağıtıldı.

Ümit TÜRK – İstanbul / DHA