07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Arena derbiyi güvenli bir şekilde bekliyor

Arena derbiyi güvenli bir şekilde bekliyor

GALATASARAY-Fenerbahçe maçı öncesinde ve sonrasında güvenliğin sağlanması ve takibi için tedbirler üst seviyede

Derbi için 1100 özel güvenlik ve 1600 emniyet mensubu olmak üzere toplam 2700 kişi görevlendirildi.

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak olan derbi maç öncesi Türk Telekom Arena Stadı güvenli bir şekilde maçı bekliyor.

Derbi maçı öncesi konuştuğumuz stat yetkilileri önlemlerin üst seviyeye çıkarıldığını ve sabahın erken saatlerinden itibaren kontrollerin yapıldığını bildirdiler. Stadın içindeki tüm bölümler ve odalara kadar detaylı arama yapılırken, personel dahi ince arama yapılarak stattaki görev yerine alındı. Araçlar; deyim yerindeyse didik didik aranıyor. Bagaj ve aracın altı kontrol ediliyor. Görevli personelin üstü aranıyor, mola veya nöbet değişimlerinden tekrar tekrar arama yapılıyor.

Kendilerine gelen herhangi bir terör ihbarı olmadığını ve güvenlık güçleriyle sürekli temas halinde olduklarını bildiren stad yetkilileri ikinci bir ince aramayı 16.00 gibi yapacaklarını, stadın her yerinin kontrolünü bir kez daha gözden geçireceklerini ve stadın güvenliğinin tamamen sağlanmasının ardından taraftarların içeriye alınmaya başlayacağını bildirdiler.

Stat çevresindeki tedbirlerin 16.00’dan itibaren yoğunlaştırılacağı ve stad kapılarının 17.00’de açılacağı bildirilirken, 17.00’den sonra yol trafiğinin de yoğunlaşması bekleniyor.

UĞUR DEMİRKIRDI-MUSTAFA AKIN / İSTANBUL,(DHA)