07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Fuar açılışında çuvalı 2 liradan satılan patates kapışıldı

Fuar açılışında çuvalı 2 liradan satılan patates kapışıldı


KAYSERİ’de açılan ‘Yöresel Ürünler Fuarı’nda, Niğde’den getirilen bir kamyon dolusu patates, yarım saatte tükendi. 13 kiloluk bir çuval patates, 2 liradan satıldı.

Dünya Ticaret Merkezi’nde, bugün açılan ve 10 Nisan’a kadar sürecek olan Yöresel Ürünler Fuarı’nın organizasyonunu yapan firmanın sahibi Mehmet Saçmacı, son günlerde ülkede yaşanan terör olayları nedeniyle insanların alışveriş merkezlerine ve toplu yerlere girmekten çekindiğini, bu algıyı kırmak için farklı bir etkinlik düzenleyerek insanları fuara çekmek istediklerini bildirdi. Saçmacı, “Son zamanlardaki olaylar, insanlarda bir tedirginlik oluşturdu. Başbakanımız da vatandaşların çekinmeden hayatlarına devam etmesini istedi. Biz de fuarın açılışında böyle farklı bir etkinlik düzenleyip, insanları fuarımıza getirmek istedik. Niğde’den sabah saatlerinde kamyonla getirdiğimiz patatesleri, 2 liradan satışa sunduk ve yarım saatte tükendi. Bu gibi etkinliklerimiz, fuar süresince devam edecek” dedi.

Patates yüklü kamyonun arkasında uzun kuyruk oluşturanlar da ucuz fiyata patates satışının yerinde bir uygulama olduğunu söyledi.

Zafer BARIŞ/KAYSERİ, (DHA) –