MULTİMEDYA
GAZETEPORT İLAN
    


Anasayfam YapAnasayfam Yap






18:23 TSI

ARA







  • ANASAYFA
  • GÜNCEL
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • SPOR
  • DÜNYA
  • YAŞAM
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • YAZARLAR
  • SİNEMA
  • KÜLTÜR-SANAT




Air France demir yoluna indi

04.07.2008 - 19:39
arkadaşına gönder
DIGG
FACEBOOK
DEL.ICO.US

Fransız hava yolu şirketi petrol fiyatlarının sürekli artması nedeniyle kar edemeyince gözünü demir yolu taşımacılığına dikti. Şirketin, halen demir yolunda faaliyet gösteren bir firmayla birleşmesi bekleniyor.

  İlgili Haberler

  Diğer Haberler
ABD işsizlik maaş başvuruları 16...
Teknoloji düşkünleri bu fuarda
Erdoğan:Reel sektör kredilerinin...
Eksik prim gününüzü isteğe bağl...
Eksik prim gününüzü 4/a kapsamın...


PARİS - Air France, petrol fiyatlarının sürekli artması nedeniyle kar edemeyince çareyi demir yolunda aramaya başladı. Fransız hava yolu şirketi, demir yolunda halen faaliyet gösteren Veolia adlı bir başka Fransız şirketle güç birleşimine giderek demir yolu taşımacılığı ile ilgilendiğini duyurdu.

Air France sözcüsü konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Veolia adlı şirketle projenin fizibilite raporlarının incelendiğini, başlangıç için somut bir tarih vermenin de henüz çok erken olduğunu söyledi.

HEDEF 2010

Air France, Veolia ile uluslararası demir yolu taşımacılığında faaliyet göstermek istiyor. Avrupa Birliği2nde (AB) 2010'da kabul görmesi beklenen üye ülkeler arası demir yolu ile serbest dolaşımın yürürlüğe girecek olması, Fransız şirketi heyecanlandıran başka bir unsur.

Air France'ın görüşmelerde bulunduğu Veolia adlı şirket ise Fransa'daki hızlı tren sektörünün önemli şiketlerinden. Avrupa genelindeki hızlı tren hatlarında faaliyet gösteren şirket Air France ile birleşerek gücüne güç katmak istiyor.

Avrupa'daki hızlı tren hattı ihaleleri sadece Air France'ı değil, başka büyük şirketleri de heyecanlandırıyor.  (Gazeteport/Ekonomi)





Tüm yorumlar