SON DAKİKA
  SİNEMA
  ASTROLOJİ
 



    


Anasayfam YapAnasayfam Yap






02:37 TSI

ARA







  • ANASAYFA
  • GÜNCEL
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • SPOR
  • DÜNYA
  • YAŞAM
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • YAZARLAR
  • SİNEMA
  • KÜLTÜR-SANAT




Dev hippi lambasıyla turist çekecekler

29.11.2008 - 16:57
arkadaşına gönder
DIGG
FACEBOOK
DEL.ICO.US






  İlgili Haberler

  Diğer Haberler
Obama: Tek ağızdan konuşmak gere...
ABD'nin savaş bütçesi 136 milyar...
Beyaz Saray: Ankara'yla temas ha...
Cebe 'duyarlı' eldiven
Yaşlı soyguncunun ölüm koşusu

ABD - ABD’nin Washington eyaletine bağlı Soap Lake kasabasına, son yıllarda düşüşe geçen ekonomik canlılığı tekrar kazandırmak için 60’lı yıllarda çiçek çocukların sembolü olan lav lambalarının dev bir örneğinin kasabaya  inşa edilmesi planlanıyor.

Bu küçük kasaba 19. yüzyılın başında, 1. Dünya Savaşı gazilerinin de sıkça yakalandığı damar hastalığına çare olan şifalı sularıyla  ün kazanmıştı. Fakat son yıllarda eskisi kadar  turist çekemeyen kasabanın yetkilileri, dev lamba fikriyle turizmi yeniden canlandırmayı düşünüyorlar.

15 metre uzunluğunda inşa edilmesi planlanan lambanın yapımı bu zamana kadar tartışılmış, fakat hippi dönemine ait süsleme ve ikonların patentine sahip Haggerty Enterprises şirketinin projeye izin vermemesi sebebiyle ertelenmişti.

Belediye Başkanı bu projeyi gerçekleştirmekte hala kararlı olduklarını söylüyor. 1.5 milyon dolara mal olacak proje, kasaba sakinlerinin bağışlarıyla gerçekleştirilecek.

Projeye  öncülük eden kasaba sakinleri,  rengarenk ışıklarıyla yanıp sönecek dev lav lambasını görmek için dünyanın dört bir yanından gelen insanları ağırlamayı amaçlıyorlar.

(GAZETEPORT DIŞ HABERLER)





Tüm yorumlar