SON DAKİKA
  SİNEMA
  ASTROLOJİ
 



    


Anasayfam YapAnasayfam Yap






03:58 TSI

ARA







  • ANASAYFA
  • GÜNCEL
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • SPOR
  • DÜNYA
  • YAŞAM
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • YAZARLAR
  • SİNEMA
  • KÜLTÜR-SANAT




'Savaş suçu' işlemeyen asker robotlar

02.12.2008 - 00:58
arkadaşına gönder
DIGG
FACEBOOK
DEL.ICO.US


Ünlü bilim-kurgu serisi Terminator'de, gelecekte kontrolden çıkan savaşçı robotlarla insanların mücadelesi anlatılıyordu.




  İlgili Haberler

  Diğer Haberler
Obama: Tek ağızdan konuşmak gere...
ABD'nin savaş bütçesi 136 milyar...
Beyaz Saray: Ankara'yla temas ha...
Cebe 'duyarlı' eldiven
Yaşlı soyguncunun ölüm koşusu
WASHINGTON - Amerikan Savunma Bakanlığı, askerlerinin işlediği savaş suçlarını işlemeyecek 'ahlaklı' savaş robotları geliştirmek için bir grup İngiliz bilim adamıyla anlaşma yaptı.

2010 yılına kadar 4 milyar dolar bütçe ayrılan proje kapsamında özel bir yazılımla donatılacak olan asker robotlar, Cenevre Sözleşmesi'nde yer alan çatışma kurallarına harfiyen uyacak.

Bakanlık yetkilileri, böylelikle gelecekte ABD ordusunun gireceği sıcak çatışmalarda, katliamların ve sivil ölümlerinin önüne geçmeyi planlıyor.

Bilim adamları, gelecekte cephelerde yeralacak olan robotların, 'tam anlamıyla ahlaklı olmalarının beklenemeyeceğini' vurgularken, yine de insanlardan daha iyi bir performans sergileyeceklerini söylüyor.

Uzmanlar, askerlerin çatışma altında doğru karar vermesini engelleyen korku ve öfke gibi duyguların robotlarda olmayacağını, dolayısıyla da intikam almak için öldürmeyeceklerini belirtiyor.

Ancak yine de robotların programlarında meydana gelecek teknik bir hata nedeniyle insanlardan daha fazla kan dökebileceğini ve durdurulmalarının çok zor olacağını öne süren bir grup bilim adamı ve akademisyen de yok değil.

(GAZETEPORT DIŞ HABERLER)





Tüm yorumlar