07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Sokak hayvanları için bir tas su bir kap mama

Sokak hayvanları için bir tas su bir kap mama

BALIKESİR'in Karesi ilçesinin makamında beslediği 'Limon' ve 'Tekir' isimli kedi yavrularıyla dikkatleri üzerine çeken AK Partili Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesir Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Belkıs Biçer ve dernek üyeleri ile belediye binası önünde, 100 kilo kedi, köpek maması ile 200 su kabı dağıttı.

Hayvan sevgisinin insan sevgisiyle örtüştüğünü kaydeden Başkan Yücel, belediyenin hayvan barınağında bakımları belediyece üstlenen çok sayıda kedi ve köpeğin olduğunu hatırlatıp, vatandaşlara satın alma yerine sokak hayvanlarını sahiplenme yoluna gitmeleri önerisinde bulundu. Yılmaz, “Hayvansever vatandaşlarımızla birlikte, belediyemizin sokakta yaşayan canlı varlıklara verdiği değeri göstermek için buradayız Göreve geldiğim günden bu yana sokakta yaşayan tüm hayvanlara sahip çıkıyoruz. ‘Satın alma sahip çık’ kampanyası ve boş pet şişeleri yem veren makinalara atmalarıyla hayvanlarımıza destek olmaya çalışıyoruz. Şu anda şehrimizin 20 ayrı noktasında sokak hayvanlarımızın besleneceği üniteler var. Ramazan dolayısıyla ve hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle, bir bilinci uyandırmak ve sokaktaki hayvanlara sahip çıkmak adına insanlarımızı dışarıya bir kap su ve mama koymaları için çağrıda bulunuyorum” dedi.

Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Belkıs Biçer, Ramazanda oruç tutan insanların açlık ve susuzluğun ne anlama geldiğini çok iyi anladıklarını belirterek, “Su hayattır, yaşam hakkıdır. Hayvan da olsa sokaktakilerin yaşam hakları vardır. Biz de onun için Karesi Belediyesi ile beraber, ‘su hayattır, kapınızın önüne bir kap su, bir kap mama koyun’ projesini hayata geçirdik. Vatandaşlardan da bu konuda duyarlı davranmalarını bekliyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından kendisi de makamında ‘tekir’ ve ‘Limon’ isiminde iki yavru kedi besleyen Başkan Yılmaz, beraberindekilerle sokak hayvanları için toplam 100 kilo kedi, köpek maması ile 200 su kabı dağıttı.

Hilmi DUYAR DHA